Մուտք

Invalid username or password

Մոռացե՞լ եք գաղտնաբառը

Ինչու՞ են ռեստորաններում ափսեները մեծ, կամ Դելբյոֆի խաբկանքը (նկարներ)

Վերադարձ լուրերի բաժին

Հեղինակ

B4B.am

Խորագրեր

Դայջեսթ

20:30 , 02 Ապրիլ 2018

1900 թվականից ռեստորաններում ափսեների միջին մեծությունն ավելացել է 23%-ով, ինչու՞։

«100 բիզնես գաղտնիքներ» գրքի հեղինակ, Infum.net ու tutkryto.su կայքերի համահիմնադիր Վահագն Դիլբարյանը ֆեյսբուքյան էջում բացահայտել է այդ գաղտնիքը։

* * *

Նկար 1-ում դուք կտեսնեք 2 ափսե։ Երկուսն էլ նույն չափսն ունեն, բայց առաջին դեպքում մեր աչքին սև շրջանն ավելի փոքր է երևում, քան երկրորդ դեպքում, սա էլ հենց Դելբյոֆի խաբկանքն է։

rest1

Հիմա եկեք նայենք նկար 2-ին. իսկապես մեր աչքին մեծ ափսեի դեպքում շատ քիչ է ուտելիքը, քան փոքր ափսեի դեպքում, դրա համար ռեստորաններն օգտագործում են մեծ ափսեներ, որպեսզի մեր աչքին պատվերը քիչ թվա և մենք կրկին պատվիրենք։ Նույն սնունդն է, բայց փոքր ափսեի դեպքում լցված է երևում և մենք արդեն աչքով էլ, ուտելիս էլ կշտանում ենք, իսկ մեծ ափսեի դեպքում մենք կրկին պատվիրում ենք, քանի որ մեծ մասը դատարկ է։

rest2

Ահա մեծ ափսեների շնորհիվ էլ մենք շատ ենք պատվիրում, գիրանում ենք, շատ ենք ուտում ու շատ էլ վճարում ենք։

Կարդացեք նաև՝ 100-ի կանոնը` մարքեթոլոգների համար. ինչ սկզբունքով են գովազդում զեղչերը

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ ԼՈՒՐԵՐ

Ինչու թիմ Թիմ Մարտինը որոշեց իր ընկերությունն անվանել Wetherspoon

Ընկերությունը Մեծ Բրիտանիայում ունի 764 փաբ, 16 հյուրանոց և 20,000 աշխատակից։

«Ադրբեջանական լվացքատուն». եվրոպացի գործիչներին կաշառելու համար Իլհամ Ալիևը թալանել է Ադրբեջանի ավանդատուներին

OCCRP-ի հետաքննությունների համար հիմք է հանդիսացել մի շարք միջազգային լրատվամիջոցներին անանուն աղբյուրների կողմից տրամադրված բանկային փաստաթղթերը:

«Հայաստանը թևակոխեց զարգացման նոր փուլ». Տարոն Աճեմօղլու (տեսանյութ)

Անվանի հայազգի տնտեսագետ Տարոն Աճեմօղլուն «Ամերիկայի Ձայն»-ի հետ զրուցել է Հայաստանի «Թավշյա հեղափոխության» ու զարգացման նոր հեռանկարների վերաբերյալ: