Մուտք

Invalid username or password

Մոռացե՞լ եք գաղտնաբառը

Ինչու՞ են ռեստորաններում ափսեները մեծ, կամ Դելբյոֆի խաբկանքը (նկարներ)

Վերադարձ լուրերի բաժին

Հեղինակ

B4B.am

Խորագրեր

Դայջեսթ

20:30 , 02 Ապրիլ 2018

1900 թվականից ռեստորաններում ափսեների միջին մեծությունն ավելացել է 23%-ով, ինչու՞։

«100 բիզնես գաղտնիքներ» գրքի հեղինակ, Infum.net ու tutkryto.su կայքերի համահիմնադիր Վահագն Դիլբարյանը ֆեյսբուքյան էջում բացահայտել է այդ գաղտնիքը։

* * *

Նկար 1-ում դուք կտեսնեք 2 ափսե։ Երկուսն էլ նույն չափսն ունեն, բայց առաջին դեպքում մեր աչքին սև շրջանն ավելի փոքր է երևում, քան երկրորդ դեպքում, սա էլ հենց Դելբյոֆի խաբկանքն է։

rest1

Հիմա եկեք նայենք նկար 2-ին. իսկապես մեր աչքին մեծ ափսեի դեպքում շատ քիչ է ուտելիքը, քան փոքր ափսեի դեպքում, դրա համար ռեստորաններն օգտագործում են մեծ ափսեներ, որպեսզի մեր աչքին պատվերը քիչ թվա և մենք կրկին պատվիրենք։ Նույն սնունդն է, բայց փոքր ափսեի դեպքում լցված է երևում և մենք արդեն աչքով էլ, ուտելիս էլ կշտանում ենք, իսկ մեծ ափսեի դեպքում մենք կրկին պատվիրում ենք, քանի որ մեծ մասը դատարկ է։

rest2

Ահա մեծ ափսեների շնորհիվ էլ մենք շատ ենք պատվիրում, գիրանում ենք, շատ ենք ուտում ու շատ էլ վճարում ենք։

Կարդացեք նաև՝ 100-ի կանոնը` մարքեթոլոգների համար. ինչ սկզբունքով են գովազդում զեղչերը

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ ԼՈՒՐԵՐ

Ինչու՞ են որոշ բարերում և ակումբներում օգտագործում վերևի մասը լայն գարեջրի բաժակներ (նկար)

Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ այն բաժակները, որոնց վերևի մասը լայն են, ստիպում են մարդկանց ըմպելիքն ավելի արագ խմել

Forbes-ը հոդված է հրապարակել հայկական կոնյակի մասին

«Բացահայտելով հայկական բրենդիի աշխարհը» (Exploring The World Of Armenian Brandy)

Պայթյուն Հյուսիսային պողոտայում. Araratnews.am

ARARATnews.am-ի տեղեկություններով քիչ առաջ պայթյուն է տեղի ունեցել Երևանի Հյուսիսային պողոտայում գտնվող Քինգ Բուրգերում